انتخاب موضوع پایان نامه دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات ❤️

یکی از مهمترین رشته هایی که باعث ایجاد سیستم های اطلاعاتی مهم در سازمان ها می شود، رشته مدیریت فناوری اطلاعات می باشد. در واقع این رشته باعث تصمیم گیری بهتر مدیران شده و نقش مهمی را بازی می کند. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می کنند، برای آن که بتوانند به یک مقطع بالاتر بروند، باید نگارش پایان نامه دکتری را انجام دهند. به این منظور باید از به انتخاب یک موضوع کاربردی و منطقی بپردازید. در این مقاله با ما برای آشنایی با ملاک های مهم انتخاب موضوع پایان نامه دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات همراه باشید.

برای تحصیل در مدیریت فناوری اطلاعات به چه چیزهایی نیازمند هستیم؟

رشته مدیریت فناوری اطلاعات، یک رشته آینده ساز برای دانشجویانی است که بتوانند پایان نامه آن را به درستی پشت سر بگذارند. این رشته برای کسانی مناسب است که به علوم آی تی و مباحث کامپیوتری علاقه مند باشند. همچنین آن ها باید بتوانند قدرت و توان ادراک و از همه مهمتر تجزیه و تحلیل و حل مشکلات مدیریتی را داشته باشند. در واقع هدف از تشکیل دادن رشته مدیریت فناوری اطلاعات، تربیت کردن نیروهای انسانی متخصص در سازمان هایی اعم از سازمان های خصوصی، تولیدی، دولتی و خدماتی می باشد. به این صورت به روی این موضوع تاکید می شود که این رشته به کسانی آموزش داده شود که بتوانند به روی رفع نیازهای امروز و فردای مدیریت فعالیت کنند.

آگاهی از آینده شغلی این رشته نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که دانشجویان زیادی به آن دل خوش می کنند. بنابراین بهتر است بدانید که فارغ التحصیلان این رشته، با داشتن تسلط کافی به روی مباحث تئوری مدیریت باید بتوانند به فراگیری انواع مباحث تخصصی و دروس کامپیوتری نیز بپردازند که راجع به آن صحبت شد. همچنین آن ها باید در سطوح مختلف عملیاتی و هدایت موسسات تولید کننده نرم افزار و واحدهای نرم افزاری سازمان های بزرگ ارتباط برقرار کنند. به این صورت آن  ها می توانند با تلاش های خود آینده شغلی مناسبی را داشته باشند که باعث پیشرفت روز افزون آن ها شود.

گرایش های رشته مدیریت فناوری اطلاعات

دانشجویانی که در این رشته فعالیت می کنند، می دانند که رشته مدیریت فناوری اطلاعات تنها محدود به موارد ذکر شده نمی شود و دارای گرایش های مهمی نیز می باشد که هر دانشجو با توجه به علاقه خود می تواند در آن ها تحصیل کند. بنابراین بهتر است با این گرایش ها آشنا شوید:

گرایش سیستم های اطلاعاتی پیشرفته

هدف از راه اندازی این گرایش، آشنایی و توانایی توسعه دادن انواع سیستم های اطلاعاتی می باشد. این سیستم ها شامل سیستم های خبره، سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری، سیستم های استراتژیک و … می باشند. در واقع این فعالیت ها برای کمک به متخصصان انسانی انجام می گیرند.

گرایش مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات

این نوع گرایش شامل وش شناسی مدیریت پروژه، برنامه ریزی و کنترل پروژه های مربوط به فناوری اطلاعات، مدیریت پروژه های خدمات فاوا، مدیریت تغییر، مدیریت پروژه های نرم افزاری، مدیریت پروژه های مالی و … می باشند.

گرایش کسب و کار اینترنتی

از جدیدترین گرایش های این رشته می توان به کسب و کار اینترنتی اشاره کرد که ترکیبی از آموزش های دروس مدیریتی و دروس مربوط به تکنولوژی های نوین می باشند. این رشته کمک می کند تا فارغ التحصیلان برای سازمان های خود بتوانند از تکنولوژی های به روز استفاده کنند و باعث افزایش کارایی و بهره وری در آن شوند.

گرایش مدیریت منابع اطلاعاتی

هدف از طراحی و تولید این رشته، به کارگیری انواع مهارت های مدیریتی مناسب است که در آن از انواع ابزارها و فناوری های مناسب در جهت فرآیند تولید، فراهم آوری، سازماندهی، پردازش، اشاعه و استفاده از منابع درون و برون سازمان برای رسیدن به هدف های تعیین شده استفاده می شود.

گرایش مدیریت دانش

یکی دیگر از انواع گرایش های مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت دانش است که به معنای در دسترس قرار دادن نظام مند اطلاعات و اندوخته های علمی می باشد. این در صورتی است که با توجه به میزان نیاز در اختیار افراد قرار بگیرد و آن ها بتوانند کارهای روزمره خود را با بازدهی بیشتری به سرانجام برسانند.

گرایش هوشمندی کسب و کار

از گرایش های دیگر می توان به گرایش هوشمندی اشاره کرد که از دروس تخصصی مهم در آن می توان داده کاوی و روش های فرا ابتکاری، مدیریت انبارهای داده و گزارشات مدیریتی، سیستم های هوشمندی کسب و کار، سنجش کیفیت داده ها، برنامه ریزی منابع سازمان، یکپارچه سازی داده ها و .. نام برد.

ملاک های مهم در انتخاب موضوع پایان نامه دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات

با توجه به اینکه امروزه در عصر پیشرفت و انفجار علم زندگی می کنیم، به خودی خود نمی توان به مقاطع بالاتر علمی دست پیدا کرد. بنابراین برای آنکه بتوان از مقطع دکتری عبور کرد و به پیشرفت چشم گیر رسید، باید بتوان با استفاده از یافته های به دست آمده از مطالعات مختلف از جمله مطالعات کیفی و کمی، پژوهش های جدیدی را طراحی و ابداع کرد. به این صورت باید بتوانیم موضوعات مختلف جدیدی را به یافته های علمی دنیا بیفزاییم که برای جامعه کارآمد و سودمند و منطقی باشد. اولین قدم در نوشتن یک پایان نامه یا کار علمی، طراحی یک ایده و داشتن یک هدف مشخص شده است.

به این صورت ابتدا باید از خود بپرسیم که به دنبال چه چیزی هستیم؟ به صورت کلی اگر خودتان نیز ندانید در نوشتن پژوهش به دنبال چه چیزی هستید، و به چه چیزی علاقه دارید، به نتیجه درستی دست پیدا نخواهید کرد. پس با طرح سوال “چه چیزی”، هدف ما مشخص شده و می توانیم به راحتی به دنبال آن باشیم. انتخاب موضوع و یک ایده عالی برای پایان نامه، باید با توجه به علاقه فردی انجام شود. چرا که پایان نامه نیازمند پشت سر گذاشتن یک راه طول و دراز می باشد و بدون علاقه نمی توان به راحتی این راه را طی کرد و از آن خسته نشد. بهتر است در ادامه با مهمترین ملاک های انتخاب موضوع پایان نامه دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات آشنا شوید. این ملاک ها شامل موارد ذکر شده در زیر هستند:

  • موضوع انتخابی باید با توجه به رشته مورد نظر انتخاب شود تا به راحتی بتوان به اطلاعات و پژوهش های مرتبط با موضوع دست پیدا کرد و به نتیجه مطلوبی رسید.
  • باید به سراغ موضوعی بروید که در آن زمینه، پژوهش های زیادی انجام شده و داده ای زیادی موجود می باشند. به صورت معمول باید حداقل 10 تا 15 پژوهش مرتبط با موضوع شما وجود داشته باشند تا بتوان آن موضوع را مورد بررسی و تحقیق قرار داد. هر چه تعداد این پژوهش ها بیشتر باشد، در نتیجه دقت و کیفیت کار نیز بالا خواهد رفت. به این صورت از نظر پژوهشی به نتایج قابل قبولی دست پیدا خواهید کرد.
  • باید به سراغ موضوع هایی بروید که با توجه به تناسب داشتن با رشته تحصیلی، با میزان مقطع تحصیلی شما نیز همسان باشد. معمولا برخی از دانشجویان به دنبال موضوعاتی می روند که بالاتر از حد تحصیل آن ها می باشند و این موضوع سنگین بوده و از عهده انجام آن بر نمی آیند. به همین دلیل زمان زیادی را از دست داده و نمی توانند به سراغ ایده های جدید بروند.
  • موضوع انتخاب شده باید با توجه به علاقه شما باشد. چرا که نداشتن علاقه می تواند دوره طولانی مدت انجام پایان نامه را خسته کننده کنند. به این صورت دانشجو از پژوهش دل زده شده و انرژی کافی برای انجام آن صرف نمی کند.

 

مراحلی که در انتخاب موفق موضوع پایان نامه دکتری مدیریت فناوری اطلاعات به شما کمک می کنند:

از جمله مهمترین مواردی که به شما در نوشتن یک پایان نامه عالی و انتخاب موضوع کمک می کنند، می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:

  • اولین راه شناسایی کردن منبع هسته می باشد. در این صورت باید به دنبال هر اطلاعاتی بروید که با موضوع مورد علاقه شما همخوانی دارد.
  • جستجو در اینترنت به شما کمک می کند تا به نتایج بی نهایت دست پیدا کنید.
  • شرکت در همایش و انواع کنفرانس ها باعث می شود تا به بررسی و شناخت بهتر رشته مورد علاقه خود دست پیدا کنید.
  • دنبال کردن اخبار روز، باعث می شود تا بتوانید با مشکلات جامعه آشنا شوید و موضوعی را انتخاب کنید که می تواند آن مشکل را برطرف کند.
  • جستجو در پایگاه های وابسته به پژوهش هایی که در جریان هستند، باعث می شود تا به تحقیقات فراتری دست پیدا کنید.
  • علاقه مند بودن و تسلط داشتن به موضوع، از اصلی ترین شرایط در پژوهش می باشد که قدرت و توانایی شما را بیشتر می کند.
  • هدفمند و پژوهش پذیر بودن باعث می شود تا به نتیجه درستی دست پیدا کنید.
  • زمانبندی صحیح، استفاده از تجربیات شخصی، عبور نکردن از موضوعات ساده، مشورت با استاد راهنما و وفاداری به تحقیقات پیشین باعث می شوند تا بتوانید یک موضوع عالی انتخاب کنید.

کلام آخر

اگر بتوانید تمام ملاک های مهم را در انتخاب موضوع پایان نامه دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات در نظر بگیرید، می توانید به یک نتیجه عالی دست پیدا کنید. به این صورت می توانید به کمک استاد راهنما یک موضوع خلاق و عالی انتخاب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالا بروید