راهنمای نگارش رساله دکتری مدیریت بازرگانی ✔️

مدیریت بازرگانی یکی از رشته های مورد علاقه افراد است که طیف وسیعی از سازمان ها را شامل می شود. در واقع هدف از رشته مدیریت بازرگانی، افزایش مهارت و توانایی فردی در شناخت مسائلی می باشد که به مدیریت، جمع آوری، تجزیه و تحلیل اطلاعات وابسته هستند. از آنجایی که توانمند بودن یک مدیر از اهمیت زیادی برخوردار است، به پایان رساندن و انجام موفق رساله دکتری مدیریت بازرگانی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد.

منظور از رساله دکتری در مدیریت بازرگانی چیست؟

زمانی که دانشجویی قرار است برای انجام رساله دکتری در رشته مورد نظر خود قدم بردارد، این به معنای این است که این دانشجو در حال پشت سر گذاشتن آخرین مراحل رشته خود می باشد که نتیجه آن دریافت مدرک دکتری است. این رساله مانند یک پایان نامه می باشد که دانشجویی که در مقطع دکتری قرار دارد، باید آن را انجام دهد. در اصل کار این دانشجو، پژوهش و انجام تحقیقات لازم به روی موضوع مورد نظر می باشد. در نتیجه این تحقیقات را باید تحت عنوان رساله دکتری ارائه داد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تفاوت پایان نامه و رساله دکتری در چیست.

در واقع پایان نامه برای به پایان رساندن مراحل دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشد. این در حالی است که رساله دکتری، مخصوص دوره دکتری است. پس باید در این رساله، از مهمترین نکات و اصول و قواعد استفاده کنید تا بتوانید صفر تا صد آن را پشت سر بگذارید. بنابراین نوشتن پایان نامه با رساله دکتری کاملا متفاوت است و نباید دچار سردرگمی شوید. در این مرحله باید بتوانید یک برنامه ریزی صحیح و درست داشته باشید تا در به انجام رساندن این رساله موفق باشید.

 انجام رساله دکتری مدیریت بازرگانی

زمانی که برای انجام رساله دکتری در رشته مدیریت بازرگانی قدم بر می دارید، بهتر است بدانید که این کار نیازمند رعایت نکات مهمی می باشد. بنابراین دانشجو باید حساسیت زیادی را در انجام این رساله به کار ببرد. تنها در این صورت است که می تواند رساله دکتری خود را با موفقیت به پایان برساند. انجام این رساله با کیفیت زیاد، نه تنها باعث می شود تا رساله شما مورد تایید قرار بگیرد، بلکه باعث می شود تا یک آینده درخشان و زیبا در بهترین شغل در انتظار شما باشد. پس باید در انجام این رساله دقت زیادی خرج کنید و در پیاده سازی مراحل آن از بهترین مشاوران و استادان متخصص کمک بگیرید. ارتباط برقرار کردن با استاد راهنما و کمک گرفتن از او در انجام موفق رساله دکتری مدیریت بازرگانی بسیار حائز اهمیت می باشد.

برای آنکه بتوانید رساله دکتری خود را به موقع تحویل دهید، و نگرانی از بابت آن نداشته باشید، در درجه اول باید به راهنمای نگارش رساله توجه کنید و طبق دستورات آن مرحله به مرحله عمل کنید. در ابتدا بهتر است بدانید که به صورت کلی برای انجام موفق رساله دکتری مدیریت بازرگانی باید فصل بندی ها را نیز در ایده آل ترین شکل انجام دهید که شامل 5 فصل اصلی می باشند.

این 5 فصل نکات مهمی را از جمله کلیات تحقیق (فصل اول)، مبانی تحقیق (فصل دوم)، مواد و روش تحقیق (فصل سوم)، نتایج تحقیق (فصل چهارم) و در نهایت بحث و نتیجه گیری (فصل پنجم) را به خود اختصاص می دهد. برای آغاز این کار باید بتوانید نقشه و مسیر خود را به صورت عالی ترسیم کنید و آن را دنبال کنید. از جمله مراحل انجام موفق رساله دکتری مدیریت بازرگانی به شرح زیر است:

1.    انتخاب موضوع

نخستین و مهمترین گامی که در نوشتن این رساله باید برداشت، انتخاب کردن یک موضوع یونیک و خاص می باشد. بنابراین دانشجو باید با دقت و وسواس زیادی این موضوع را انتخاب کند. از همه مهمتر، عنوان انتخاب شده، باید تازه و جدید باشد و در گذشته هیچ کس در این زمینه کار نکرده باشد. این مرحله نیازمند مشورت با یک استاد متخصص است تا بتوان از تجربه ها و علم او بهره برد. بنابراین باید توصیه های استاد خود را در این زمینه جدی بگیرید.

2.    نگارش پروپوزال دکتری

مرحله دوم، نوشتن یک پروپوزال است که شامل اهداف رساله می باشد. این بخش باید با توجه به تایید استاد انجام شود. پروپوزال در اصل باید با در نظر گرفتن چارچوب و قوانین کلی که توسط دانشگاه ارائه شده است، نوشته و آماده سازی شود.

3.    مراحل لازم برای اولین صفحات رساله دکتری

در این بخش نیاز است تا نخستین صفحات رساله دکتری، به خوبی نگارش شود. برای این کار باید طبق مراحل ذکر شده در زیر عمل کنید:

  • بعد از نخستین صفحه سفید، در سمت راست جلد باید از عبارت بسم الله الرحمن الرحیم استفاده کرد که در وسط صفحه قرار داشته و فونت آن کاملا ساده باشد.
  • صفحه بعدی، باید به وسیله تمام مواردی که به روی جلد درج شده، پر شود.
  • برگه بعدی، شامل صفحه منشور اخلاق می باشد که به منظور متعهد شدن دانشجو به تمام اصول اخلاقی و علمی است که این تعهد باید طبق اصول و مقررات دانشگاه باشد.
  • برگه بعدی شامل تاییدیه هیات داوران می باشد که به زبان فارسی نوشته شده و شامل تصویب نامه با امضای استاد راهنما و استاد مشاور است.
  • به ترتیب صفحات بعدی به تقویم و سپاس گذاری اختصاص داده می شوند.
  • این صفحه که برگه بعدی محسوب می شود برای نوشتن فهرست مطالب انتخاب شده است که شامل چکیده، عنوان فصل ها و زیر عنوان ها، فهرست منابع و پیوست ها می باشد.
  • در صفحات بعد نیز می توان برای بررسی دقیق تر موضوع و مقایسه ها از جداول و شکل ها استفاده کرد. در صورت داشتن این گزینه، باید صفحه بعد را به شکل، نمودار، عکس یا نقشه اختصاص داد و صفحه بعد از آن شامل عنوان و شماره جدول می شود.
  • در نهایت نوبت به چکیده خواهد رسید که دانشجو باید سعی کند به صورت ایده آل خلاصه ای از رساله خود را به صورت مفید و کوتاه بیان کند. این بخش تنها 250 تا 300 کلمه را به خود اختصاص می دهد و در واقع باید شامل اهمیت تحقیقات، روش پژوهش و نتایج به دست آمده باشد.

نکات مهم در تولید رساله دکتری با کیفیت

برای آنکه دانشجو بتواند به خوبی به انجام موفق رساله دکتری مدیریت بازرگانی بپردازد، باید نکات مهمی را حائز اهمیت قرار دهد. توجه به این نکات باعث می شود تا بتوان یک رساله با کیفیت و جدید خلق کرد. این نکات مهم شامل موارد ذکر شده در زیر است:

  • دانشجو باید بعد از انتخاب موضوع، تمام وقت خود را صرف مطالعه و تحقیق راجع به موضوع مورد نظر کند. از آنجایی که انجام رساله دکتری سخت و دشوار است، باید تا می توانید از اطلاعات مفید و سودمندی در آن ها استفاده کنید. بنابراین این اطلاعات به صورت کلی باید در ابتدا جمع آوری شوند. همچنین به هیچ عنوان نباید در داخل رساله از حاشیه سخن گفت.
  • مطالب باید به گونه ای سودمند و مفید باشند که خواننده از خواندن آن ها نهایت لذت را ببرد. این مطالب باید به روز و خاص باشند. همچنین باید سعی کنید تا حد زیادی از واژگان و جملات شیوا و واضح در نگارش آن ها استفاده کنید تا برای خواننده قابل درک باشند.
  • تصاویر و عکس های به کار برده شده در رساله باید با موضوع و عنوان مورد نظر مرتبط باشند. این موضوع به درک بهتر محتوا کمک می کند.
  • دانشجو باید با دقت زیادی تمام علائم نگارشی را در موضوع خود رعایت کند و هیچ غلط املایی نداشته باشد. به صورت کلی دایره لغات شما باید بسیار بالا باشد و به هیچ عنوان نباید از جملات و واژگان بی معنی در نوشته خود استفاده کنید.
  • باید به روی تمامی مطالبی که در رساله خود می آورید، تسلط کامل و کافی داشته باشید؛ چرا که قرار است نوشته خود را در مقابل اساتید و داوران خبره و متخصص بخوانید. پس این امر در نمره شما تاثیر به سزایی دارد.

با تسلط داشتن به همه موارد ذکر شده دانشجو می تواند یک رساله خیلی خوب را تولید کند. برای این کار باید بتوانید به روی نرم افزارهای مختلفی در زمینه مدیریت بازرگانی نیز تسلط داشته باشید و سپس برای انجام رساله خود اقدام کنید. مشاوره با یک استاد راهنما را نیز در ابتدای شروع کار خود فراموش نکنید و بدانید که کمک گرفتن از یک استاد تا حد زیادی می تواند به موفقیت کار شما کمک کند. همچنین در طول رساله خود ممکن است با مشکلات زیادی روبرو شوید که عدم آگاهی در حل آن ها می تواند تا حد زیادی در نوشته شما تاثیرگذار باشد. بنابراین تنها یک استاد متخصص در این زمینه می تواند به شما کمک کند.

کلام آخر

انجام موفق رساله دکتری مدیریت بازرگانی نیازمند رعایت اصول و قوانین خاصی است که در این مقاله تا حدی سعی کردیم آن ها را به شما آموزش دهیم. بنابراین می توانید با به کارگیری هوش و ذکاوت خود رساله خود را با موفقیت به پایان برسانید و یک آینده شغلی درخشان برای خود رقم بزنید. با موفقیت به پایان رساندن این رساله می تواند آینده ساز زندگی شما باشد. پس بهتر است در این زمینه حساسیت و دقت زیادی را خرج کنید تا با مشکل روبرو نشوید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالا بروید