انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و رساله دکتری ❤️(رایگان)

اولین مرحله ای که یک دانشجو برای رفتن به مقاطع بالاتر در کارشناسی ارشد و دکتری باید انجام دهد، آماده کردن یک پژوهش ناب و قابل اجرا است که بتواند برای جامعه کاربردی باشد. به این نوع پژوهش پایان نامه ارشد و دکتری گفته می شود. بهتر است بدانید که مهم ترین بحث در آغاز این پژوهش انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری می باشد. انتخاب کردن موضوع یک پروسه پیچیده است که در ادامه با آن آشنا خواهید شد.

موسسه آسان پی اچ دی برای چه رشته هایی انتخاب موضوع رایگان دارد؟

انجام پایان نامه یکی از مهمترین مراحل در دوره های تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری هر دانشجو به حساب می آید که آن ها بدون انجام پایان نامه نمی توانند در دوره تحصیل خود فارغ التحصیل شوند و مدرک خود را بگیرند. رشته های زیادی وجود دارند که باید برای آن ها پایان نامه نوشت و هر رشته دارای گرایش های خاص خود می باشد. بنابراین بهتر است که با برخی از انواع رشته ها و گرایش های آن ها آشنا شوید:

رشته مدیریت

یکی از انواع رشته هایی که برای ارائه پایان نامه آن باید به دنبال بهترین موضوع باشید، رشته مدیریت است که اساس و زیربنای تمام موفقیت های بشر می باشد. این رشته به معنای آموزش، نظم دهی و نظارت به روی همه کارها است. مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت دولتی، مدیریت جهانگردی، مدیریت بیمه، مدیریت امور گمرکی و … از گرایش های این رشته محسوب می شوند.

رشته روانشناسی

از رشته هایی که به چرایی و چگونگی رفتار انسان می پردازد و باعث بهبود زندگی فردی و اجتماعی می شود، روانشناسی می باشد. از مهمترین گرایش های رشته روانشناسی می توان به روانشناسی عمومی، روانشناسی بالینی، روانشناسی سنجش و اندازه گیری، روانشناسی صنعتی و سازمانی، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی تربیتی و … اشاره کرد.

رشته حسابداری

حسابداری در واقع به معنای علم گزارشگری مالی شرکت ها می باشد که بیانگر وضعیت شرکت، هزینه و درآمدها، سرمایه و بدهی ها، دارایی ها و .. است. از گرایش های این رشته می توان به حسابداری مدیریت، حسابداری عمومی، حسابداری صنعتی، حسابداری مالی، حسابداری دولتی، حسابداری منابع انسانی اشاره کرد.

رشته علوم تربیتی

این رشته به معنای تربیت و تعلیم انسان ها می باشد که شامل آموزش و پرورش، آموزش عالی و آموزش نیروهای انسانی در سازمان های مختلف است. در واقع این علوم در همه جا وجود دارد. از مهمترین گرایش های آن می توان برنامه ریزی آموزشی، برنامه ریزی درسی، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، مدیریت آموزشی، تکنولوژی آموزشی و .. را نام برد.

رشته های زیادی در مقاطع ارشد و دکتری وجود دارند که باید برای هر یک از آن ها پایان نامه ای بی نقص ارائه دهید. به این منظور بهتر است بدانید که فرقی نمی کند در کدام رشته و کدام گرایش های رشته تحصیل کنید، در هر صورت برای شروع پایان نامه هر یک از رشته ها، باید اولین قدم شما انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری باشد.

 

برای انتخاب موضوع از کجا شروع کنم؟

دانشجویان رشته های مختلف در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می توانند برای انتخاب موضوع و شماوره رایگان از طریق تماس تلفنی، پیام واتساپی، پیام تلگرام به شماره های زیر درخواست خود را مطرح کنند:

اطلاعات تماس

تلفن تماس: 09196357660

واتساپ: 09196357660

تلگرام: 09196357660

 

موارد مهم برای انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری

زمانی که دانشجویان تحصیلات خود را در مقاطع ارشد و دکتری آغاز می کنند، باید بتوانند از همان ابتدا به فکر انتخاب کردن یک موضوع خاص و بی تکرار برای پایان نامه خود باشند. چرا که پایان نامه پژوهشی است که هر دانشجو باید آن را پشت سر بگذارد و راه فراری از آن وجود ندارد و تنها راه حل، انجام یک پایان نامه کاربردی و موفق است. بنابراین برای انتخاب کردن موضوع زمان زیادی وجود دارد. البته همین بحث “زمان زیاد” باعث می شود تا دانشجو این پروسه مهم را به تعویق بی اندازد؛ چرا که تصور می کند همچنان وقت کافی وجود دارد. در صورتی که این کاملا غلط و اشتباه است و باید به موقع برای انتخاب کردن موضوع پایان نامه اقدام کرد تا بتوانید یک زمان بندی صحیح داشته باشید.

انتخاب کردن موضوع کار ساده ای نیست و معمولا باید زمان زیادی را برای آن صرف کنید. همچنین باید بتوانید با توجه رشته های مختلف، موضوعی را انتخاب کنید که خلاقانه باشد و باعث توسعه علم در حوزه مشخص گردد. انتخاب کردن موضوع مناسب نیازمند رعایت کردن اصول و قواعد خاصی است که دانشجو باید نسبت به آن ها حساسیت و دقت زیادی را خرج کند. با وجود تمام سختی هایی که برای انتخاب کردن موضوع و نوشتن پایان نامه وجود دارند، اگر در این پژوهش و کیفیت تحقیق، دقت و هوشمندی زیادی را خرج کنید، و اصول نگارش درست و استانداردی را در آن پیاده کنید، می توانید به راحتی یک پایان نامه جذاب ارائه دهید.

مراحل انتخاب کردن موضوع پایان نامه ارشد و دکتری

انجام پایان نامه ارشد و دکتری، به معنای به کار بردن انواع دانش اندوزی ها و واحدهای عمومی و اختصاصی در یک پژوهش علمی ثابت شده و جذاب می باشد. بنابراین انجام دادن پایان نامه، همانطور که ذکر شد، ابتدا با انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری همراه است که باید جدی گرفته شود. این کار نیازمند پشت سر گذاشتن مراحل خاصی می باشد که بهتر است با آن ها آشنا شوید. این مراحل شامل موارد ذکر شده در زیر هستند:

علاقه مند بودن به موضوع

برخی از دانشجویان به دلیل آنکه در این مرحله به دنبال بهترین موضوع می گردند، فراموش می کنند که علاقه خود را در اولویت قرار دهند. مهمترین گامی که برای انتخاب موضوع برمی دارید علاقه است. در واقع انگیزه داشتن برای مطالعه جدی و عمیق در یک پژوهش، به علاقه باز می گردد. سعی کنید موضوعی را انتخاب کنید که با توجه به علاقه شخصی شما به شغلی باشد که در آینده دوست دارید آن را ادامه دهید. پس باید بتوانید مطالبی که برایتان جالب نیست را در این مرحله حذف کنید و کنار بگذارید. برای بهتر پیدا کردن موضوع مورد علاقه خود، می توانید در طول تحصیل، مطالعات و موضوعات مورد علاقه خود را یادداشت کنید تا در نهایت با توجه به آن ها بتوانید یک موضوع خاص را پیدا کنید.

از آنجایی که انجام پایان نامه یک کار دشوار و پیچیده و در عین حال وقت گیر است که به زمان و دقت زیادی نیاز دارد، اگر نتوانید برای انجام آن موضوعی را انتخاب کنید که باب میل و مورد علاقه تان باشد، قطعا هر چه سریع تر از تحقیق و مطالعه خسته و دلزده می شوید. این کار باعث بیشتر شدن استرس و نگرانی شما شده و انگیزه خود را در طول تحقیق از دست می دهید. بنابراین با وجود اهمیت زیاد انتخاب موضوع، تنها چیزی که می تواند مدت زمان طولانی انجام پایان نامه را برای شما قابل تحمل و شیرین کند، علاقه مند بودن به موضوع مورد نظر است. علاقه بیش از هر چیزی اهمیت دارد و باعث می شود پایان نامه ای در خور و بی نظیر ارائه دهید.

موضوع به روز و جدید باشد

در زمانی که به دنبال یک موضوع عالی می گردید، باید دقت داشته باشید که موضوع انتخابی به روز و جدید باشد. چرا که موضوع انتخاب شده نباید تکراری باشد و نباید در طول سال های اخیر کسی راجع به آن تحقیقی را انجام داده باشد. تکراری بودن موضوع تا حد زیادی کیفیت کار تحقیقات شما را کاهش می دهد و تمام تلاش شما بیهوده هدر می رود. پس اگر به دنبال موضوعی هستید که بعد از اتمام کار، بتوانید از آن یک مقاله جذاب استخراج کنید، موضوع انتخابی باید ناب و جدید باشد. همچنین موضوعی که انتخاب می کنید، باید تحقیقات زیادی داشته و دست شما برای محتوا نویسی به گونه ای باز باشد و بتوانید از آن به صورت نامحدود محتوا بردارید.

در این حیطه نیازی نیست که تنها به سراغ موضوعات مربوط به کشور خودتان بروید. در هر رشته ای که هستید، می توانید به جستجو در انواع سایت های داخلی و خارجی بپردازید. اگر موضوع انتخابی تنها به کشور خودتان محدود نباشد، می توانید بعدها شاهد استخراج مقاله خود در مجلات خارجی نیز باشید. برای یافتن یک موضوع ناب بهتر است سایت های خارجی را زیر و رو کنید. برای این کار بهتر است جستجوهای خود را به صورت انگلیسی در سایت های خارجی دنبال کنید. همچنین می تواند جستجوهای خود را به تاریخ های خاصی محدود کنید تا بتوانید با جدیدترین موضوعات آشنا شوید. این نوع محتواها از نظر کیفیت و نگارش به نتایج قوی تری دست پیدا می کنند.

با توجه به تمام مواردی که راجع به انتخاب موضوع از سایت های خارجی ذکر شد، بهتر است بدانید موضوع انتخابی باید به صورتی باشد که در ایران بتوانید به روی آن کار کنید و بعدها برای شما مشکل ایجاد نشود. چرا که در وسط راه تغییر دادن موضوع کار بسیار سخت و دشواری خواهد بود و می تواند به روند کار پژوهش شما لطمه بزند. اهمیت به تمام موارد ذکر شده در انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری بسیار حائز اهمیت قرار دارد. با بررسی های دقیق می توانید موضوعات در خور و مناسبی پیدا کنید که بتواند به شما در انجام تحقیقات رشته مورد نظر کمک شایانی کند. از همه مهمتر، موضوع باید شفاف و واضح باشد و تا حدالامکان سعی کنید از موضوعات مبهم و غیر شفاف دوری کنید.

انتخاب کردن استاد راهنما

برخی از دانشجویان به دلیل استرس و نگرانی که دارند نمی دانند چطور باید پایان نامه خود را به سرانجام برسانند و در آن موفق شوند. بهتر است بدانید که تنها راهی که می تواند باعث شود در تمام مراحل از همان ابتدای انتخاب موضوع تا انتهای پایان نامه موفق شوید، انتخاب کردن یک استاد راهنمای حرفه ای و متخصص است. استاد راهنما در واقع فردی است که باعث یاری دانشجو در طول مسیر انجام پایان نامه می شود. در کل هیچ دانشجویی بدون کمک استاد راهنما نمی تواند به تنهایی پروژه خود را به اتمام برساند. استاد راهنما باید با توجه به رشته ای که دنبال می کنید انتخاب شود. این استاد می تواند بیشترین راهنمایی را به شما در انتخاب موضوع و مراحل دیگر داشته باشد. به نوعی استاد تمام جوانب راه را برای شما می سنجد و ممکن و ناممکن بودن آن را به شما می گوید. حتی در نوشتن پروپوزال می توانید به روی کمک استاد خود حساب کنید.

وی در نهایت پایان نامه شما را تایید کرده و به شما کمک می کند با اعتماد به نفس کامل در دفاعیه قدم بردارید. در هر مرحله از پایان نامه بهتر است به علایق استاد نیز توجه کنید و در نظر بگیرید که از نظر استاد کدام موضوع و محتوا بهتر و جذاب تر است. باید سعی کنید دائما با استاد خود در تعامل باشید و با رابطه طولانی مدتی تا پایان تحقیق داشته باشد. استادی که انتخاب می کنید، باید فردی باشد که به اندازه کافی برای شما وقت داشته باشد تا بتوانید در هر مرحله ای در تحقیق به روی او حساب کنید. این استاد باید خوش رو، صبور و حاذق باشد تا بتواند به تک تک سوال های شما با صبر و حوصله پاسخ دهد. چرا که مدت زمان پایان نامه طولانی است و استاد باید بتواند تجربیات خود را بدون عجله در اختیار شما قرار دهد. نکته مهم دیگری که در این بخش باید بدانید، این است که موضوع انتخابی شما باید توسط استاد راهنما تایید شود و در سایت ایرانداک به ثبت برسد. در ادامه با مراحل به ثبت رساندن موضوع در این سایت آشنا خواهیم شد.

کاربردی بودن موضوع

نکته مهمی که در انتخاب موضوع مورد نظر اهمیت زیادی دارد، این است که موضوعی که با توجه به علاقه خود و زیر نظر استاد انتخاب می کنید؛ باید به نوعی کاربردی باشد. در اصل کاربردی بودن موضوع، از نکات مهمی است که اساتید به روی آن بسیار توجه و تاکید می کنند. پس باید بتوانید آن را مورد توجه قرار دهید. این به معنای این است که باید نشان دهید موضوع انتخاب شده چه نوع دغدغه و مشکلاتی را می تواند از بین ببرد و حل کند. از جمله مهمترین این مشکلات می توان به مشکلات اقتصادی شامل فقر، بیکاری و …، مشکلات بهداشتی از جمله شیوع بیماری ها، سرطان ها و …، مشکلات رفاهی از جمله ساخت بناهای مقاوم در برابر زلزله، پل های مقاوم در برابر سیل و ….، مشکلات سازمانی و سایر مسائل اشاره کرد.

به نوعی انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری باید به صورتی باشد که در جهت رفع و حل مشکلات جامعه باشد و بتواند دردی از روی دردهای این جامعه بردارد و نتیجه عالی و کاربردی داشته باشد. انتخاب کردن یک موضوع بی دلیل و منطق که هیچ سود و منفعتی برای جامعه نداشته باشد، با وجود جذابیت نگارش و محتوا، برای اساتید هیچ گونه ارزش علمی ندارد. باید توجه کنید که جذاب بودن نام ها و واژه ها نباید شما را گول بزند و باعث شوند از بحث کاربردی بودن موضوع خارج شوید. از نظر اساتید، پژوهش و پایان نامه انجام شده باید قابلیت اجرا و رسیدن به نتیجه منطقی داشته باشد. بنابراین در این راه باید بتوانید از چندین روش برای پژوهش و گردآوری اطلاعات خود استفاده کنید.

این موضوع باید در سطح جامعه داخلی و حتی بین المللی ارزشمند باشد و از ارزش کار محقق کم نکند. در واقع این موضوع باید درگیر یک مسئله مهم باشد و بتوانید فرضیه هایی را نیز برای آن آماده کنید که دارای پاسخ های منطقی باشند. این پرسش ها نیز باشد مشخص، هدفمند و عینی و در عین حال جدید باشند. باید به صورتی انتخاب شوند که از دل آن ها بتوان تحقیقات و پروژه های دیگری را نیز بیرون کشید که برای آن ها مطالب علمی و مناسب وجود داشته باشد. این کار باعث می شود تا مسیر تحقیق خود را به درستی مشخص کنید و روش های مهمی را اعم از روش تحقیق، جامعه پژوهشی، روش های آماری، آزمون ها، اجرای مرحله علمی، نمونه گیری، گرد آوری اطلاعات و …. در پایان نامه خود به کار بگیرید.

دامنه تحقیقات خود را محدود کنید

باید بتوانید برای ایجاد بهترین موضوع، دامنه تحقیقاتی خود را از نظر ماهیت، زمان و مکان و جامعه آماری محدود کنید. برای این امر لازم است که به مطالعه کردن انواع متون علمی بپردازید تا یک فضای خالی را برای تحقیق پیدا کنید. همچنین با استادان خود مشورت مجدد داشته باشید. در مواقع لازم می توانید مطالعات مجدد داشته باشید تا بتوانید به تدوین و یافتن مسئله مورد نیاز پژوهش بپردازید. در پایان باید همه تحقیقات خود را برای تایید نزد استاد خود ارائه دهید. بهتر است بدانید که اگر بعد از انتخاب موضوع مورد نظر، متوجه شدید که موضوع شما اشتباه است و قدرت و جذابیتی ندارد، بهتر است که هر چه سریع تر برای تغییر دادن آن اقدام کنید.

به این صورت زمان خود را از دست نمی دهید و می توانید برای پیدا کردن یک موضوع دیگر آماده شوید. باید دقت خود را در زمینه تحقیقات جدید بالاتر ببرید و مشورت با استاد راهنما را فراموش نکنید. اگر در انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری تمام نکات را رعایت کنید، می توانید دقیق تر و واقع بینانه تر به مطالعات خود نگاه کنید و آن هایی که امتیاز کمتری دارند را از ذهن خود پاک کنید. برخی از موضوعات دشوار و غیر قابل انجام هستند، بنابراین آن ها را بررسی کرده و در صورت لازم کنار بگذارید. با محدود کردن همه چیز می توانید به درستی موضوع مورد نظر خود را پیدا کنید که به آن علاقه داشته باشید و مورد نظر و تایید استاد باشد.

مراحل ثبت موضوع پایان نامه در سایت ایرانداک

همانطور که ذکر شد، یکی از مهمترین کارهایی که بعد از تایید پایان نامه توسط استاد باید انجام شود، ثبت موضوع پایان نامه در سایت ایرانداک است. بنابراین بهتر است که با مراحل ثبت پایان نامه در این سایت آشنا شوید. این مراحل شامل موارد ذکر شده در زیر است:

1.    نام نویسی

زمانی که وارد سایت می شوید، در مرحله اول باید بتوانید نام نویسی را انجام دهید. بنابراین باید به روی این گزینه کلیک کنید. فارغ التحصیلان باید به همراه کد ملی خود در سامانه ثبت نام کنند، ولی از آن جایی که این کار تنها یکبار انجام می شود، اگر آن را قبلا انجام داده اید، می توانید به همراه ایمیل و گذرواژه خود وارد سایت شوید. در این بخش باید اطلاعات هویتی خود را به درستی وارد کنید؛ چرا که بعد از ثبت نام امکان ویرایش کردن این اطلاعات وجود نخواهند داشت.

2.    تایید کردن مرحله نام نویسی

بعد از آن که نام نویسی به اتمام رسید، در این مرحله وقت آن رسیده که اطلاعات خود را تایید کنید. بنابراین ایمیل فعال سازی برای شما ارسال شده و باید به سراغ پوشه SPAM در ایمیل خود برای مشاهده این پیام بروید. به این صورت بعد از باز کردن پیام، به روی گزینه نام نویسی ضربه زده و ثبت نام را تکمیل کنید. ایمیل و گذرواژه را وارد کرده و به روی گزینه ورود به سامانه کلیک نمایید.

3.    ثبت کردن اطلاعات

مرحله سوم که در پیش روی شماست، شامل شش مرحله جداگانه می باشد که باید به ترتیب آن ها را انجام دهید. این شش مرحله شامل اطلاعات شخصی و تحصیلی، اطلاعات پارسال یا پیشنهاده، محتوای پارسال یا پیشنهاده، بارگذاری فایل ها، بررسی پایانی و در نتیجه دریافت کد رهگیری می باشند.

4.    تایید اطلاعات

زمانی که مراحل ذکر شده را پشت سر گذاشتید؛ اطلاعات ارسال شده مورد تایید کارشناسان قرار می گیرند. البته امکان تایید آن توسط دانشگاه نیز وجود خواهد داشت. برای تایید کردن فایل ها باید حداقل 48 ساعت صبر کنید. در این صورت زمانی که فایل ها مورد پذیرش قرار بگیرند، امکان بررسی و تایید کردن آن ها فعال می شود. همچنین بهتر است بدانید که در صورت پذیرفته و تایید نشدن فایل ها، آن ها برای اصلاح نمودن برای دانشجو برگشت داده خواهند شد. به این صورت مراحل از سر گرفته می شوند. در غیر این صورت باید تاییدیه را پرینت گرفته و به واحد پژوهش ارائه دهید. البته در این زمان ایرانداک به شما یک ایمیل تایید ارسال می کند که خیال شما از همه بابت راحت خواهد شد.

کلام آخر

پایان نامه به معنای اندوخته های دانش یک دانشجو در طول تحصیل می باشد. بنابراین برای آن که بتوانید خودتان را به استادان ثابت کنید، باید با انگیزه کافی به انتخاب موضوع پایان نامه ارشد و دکتری بپردازید و از جون و دل در این راه خرج کنید. به این صورت می توانید آینده ای درخشان داشته باشید.

5/5 - (2 امتیاز)
پیمایش به بالا
به بالا بروید