یکی از رشته هایی که در دوره دکتری مدیریت صنعتی باید پشت سر گذاشت، گرایش مدیریت سیستم ها می باشد. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می کنند، برای رفتن به مقاطع بالاتر علمی باید بتوانند تز دکتری خود را انجام دهند. بنابراین انجام رساله یا تز دکتری مدیریت سیستم ها، به خودی خود و به تنهایی صورت نمی گیرد. در این راه دانشجو نیازمند مشورت و انجام مشاوره پایان نامه دکتری مدیریت سیستم ها می باشد. بهتر است که در این مقاله به اهمیت مشاوره در انجام پایان نامه دکتری پی ببرید.
گرایش مدیریت سیستم در پایان نامه دکتری چه معنایی دارد؟
یکی از مهمترین گرایش های رشته مدیریت، همانطور که ذکر شد، مدیریت سیستم ها می باشد که به منظور آموزش علوم و فنون اداره صنایع می باشد. البته این آموزش باید با تاکید به روی کاربرد روش های کمی و نظام گرا در اداره امور نظامی صورت بگیرد. در واقع مدیریت سیستم در حسن اداره و موفقیت صنایع و توسعه صنعتی یک کشور نقش بسیار مهمی را بازی می کند. از مهمترین فعالیت هایی که در چارچوب این مدیریت قرار دارند، می توان به تلفیق شدن ایده آل عوامل انسانی و فیزیکی با یکدیگر اشاره کرد. در نتیجه این فعالیت ها باعث تحقق اهداف تعیین شده و رسیدن به بیشترین نتیجه نسبت به آن ها می شوند.
از آنجایی که فعالیت های سازمان های صنعتی گسترش یافته و پیچیده شده اند و از همه مهمتر، علوم و فنون مدیریت پیشرفت کرده است، افرادی که در این مدیریت فعالیت می کنند، باید بتوانند از همه دانش ها و فنون لازم در حیطه مدیریت آگاهی کامل داشته باشند. به این منظور دانشجویانی که در این رشته فعالیت می کنند، همانطور که ذکر شد، برای داشتن یک آینده چشم گیر باید بتوانند پایان نامه یا تز دکتری خود را به صورت ایده آل به پایان برسانند. نوشتن یک پایان نامه در واقع به معنای دانش اندوخته ها و تمام اطلاعات به دست آمده در طول سال تحصیلی توسط دانشجو می باشد که باید به بهترین شکل انجام بگیرد.
به همین دلیل اغلب دانشجویان از نوشتن پایان نامه واهمه دارند و نمی دانند که برای شروع باید از کجا آغاز کنند. در مقابل برخی از دانشجویان دیگر نیز، کار خود را به آخرین لحظه واگذار می کنند، چرا که تصور می کنند به اندازه کافی وقت هست. در صورتی که اینطور نیست و اولین قدمی که در زمان رسیدن زمان انجام پایان نامه باید برداشت، مراجعه به یک استاد راهنما و مشاوره خبره در این زمینه می باشد. بهتر است بدانید که نوشتن یک پایان نامه بدون کمک استاد راهنما تقریبا غیر ممکن است. چرا که استاد تاثیر به سزایی می تواند در ایده آل و موفق شدن پایان نامه شما داشته باشد. پس بهتر است در ادامه به اهمیت مشاوره پایان نامه دکتری مدیریت سیستم ها پی ببرید.
اهمیت مشاوره پایان نامه دکتری مدیریت سیستم ها
یکی از مهمترین دغدغه های دانشجویان مقطع دکتری، این است که چگونه بتوانند پایان نامه خود را انجام دهند و یا با آن روبرو شوند. انجام پایان نامه یک فرآیند مهم است که باید با دقت فراوان انجام شود. به این صورت نیازمند مراجعه به یک استاد راهنما و مشاور می باشد. انجام کار پایان نامه سخت و طولانی است، بنابراین باید در آن ایده پردازی کامل و جذابی صورت بگیرد. به این ترتیب مشاوره گرفتن در آن یک امر ضروری محسوب می شود. شاید فکر کنید که در این زمینه می توانید با هر استادی مشورت کنید، در صورتی که اینطور نیست و یک راهنمایی اشتباه می تواند تا حد زیادی مسیر پایان نامه و تحقیقات شما را عوض کند.
زمانی که به دنبال انتخاب یک موضوع می روید، استاد راهنما به شما کمک می کند تا موضوع خاص و به روزی را انتخاب کنید. بنابراین این موضوع باید مورد تایید استاد قرار بگیرد. همچنین استاد در تمام مراحل انجام پایان نامه با شما همراه خواهد بود و شما را یاری می کند. استاد باید در مقطع تحصیلی و در رشته مورد نظر دارای سابقه و تجربه درخشان باشد و بتواند به روی همه موضوعات مدیریتی به خصوص مدیریت سیستم ها تسلط کامل داشته باشد. مشاوره با یک استاد راهنما به شما کمک می کند تا در نهایت بتوانید دفاعیه ای عالی از خود ارائه دهید و به محتوا و تحقیق خود تسلط کامل داشته باشید.
ویژگی های مشاوره خوب در پایان نامه گرایش مدیریت سیستم ها
زمانی که به یک استاد راهنما مراجعه می کنید، به صورت کلی می توانید از مزایای زیادی بهره مند شوید. بنابراین این مزایا تنها در صورتی به دست می آیند که استاد راهنما دارای ویژگی های عالی و مناسب باشد. پس در ادامه با ویژگی های یک استاد خبره و متخصص آشنا شوید:
- باید دقت داشته باشید که استادی که به سراغ او می روید، دارای شهرت کافی باشد. در غیر این صورت ممکن است آن استاد قابل اعتماد نباشد. بنابراین باید به سراغ یک استاد شناخته شده و مطمئن بروید.
- تجربه و سابقه و تخصص استاد در رشته مورد نظر بسیار حائز اهمیت است. بنابراین استادی که از مهارت کافی برخوردار باشد، باید تخصص لازم را نیز در رشته مورد نظر داشته باشد.
- استاد باید بتواند روند آموزشی پیوسته داشته باشد و به صورت کلی از ابتدا تا انتهای پایان نامه آموزش های لازم را برای نگارش صحیح در در اختیار شما قرار دهد.
- استاد باید بتواند برای انجام یک پایان نامه موفق، زمان بندی دقیق به دانشجو ارائه دهد و از همه مهمتر مسئولیت پذیر باشد تا بتوان پایان نامه را در زمان درست و به موقع تحویل داد.
- استاد باید دارای تعهد کاری باشد. چرا که دانشجو در طول مدت زمان طولانی پایان نامه به استاد خود نیازمند است و استاد نباید در میانه کار از راهنمایی و مشاوره دانشجو سر باز بزند و کناره گیری کند.
- استاد باید اهمیت پایان نامه را بداند و به شرایط دانشجو توجه کند. همچنین باید در اسرع وقت و در مهمترین زمان های انجام پایان نامه در دسترس باشد و بتواند به خوبی به سوالات و ابهاماتی که دانشجو در نوشتن پایان نامه دارد، پاسخ دهد و او را راهنمایی کند. چرا که در دسترس نبودن استاد، باعث هدر رفتن وقت و از دست دادن فرصت می شود.
- استاد باید به روند کار پایان نامه دانشجو پیگیری مداوم و موثر داشته باشد. از انجایی که دانشجو دارای استرس کاری می باشد، ممکن است در بعضی مواقع مشورت با استاد خود را فراموش کند. پس استاد باید بتواند پیگیر روند کار پایان نامه باشد و دانشجو را راهنمایی کرده و حتی در مواقعی به او گوشزدهای لازم را انجام دهد.
- استاد باید در حیطه کاری خود عمل کند و از تعهدی که دارد زیاده روی نکند. همچنین باید بتواند تنها به وظایفی که به عهده او گذاشته شده است عمل کند و فراتر از آن نرود.
- استاد باید بتواند اعتماد به نفس کافی را برای تسلط به تحقیق به دانشجو ببخشد و او را برای جلسه دفاعیه و ارائه پایان نامه آماده کند.
همانطور که مشاهده می کنید، مراجعه به یک استاد راهنما و داشتن مشاوره در پایان نامه از اهمیت زیادی برخوردار است و تا حد زیادی می تواند در انجام پایان نامه به صورت موفق تاثیر گذار باشد.
مزایای داشتن مشاوره در پایان نامه دکتری مدیریت سیستم ها
انجام پایان نامه دکتری، برای دانشجویان یک دوره سخت و پیچیده می باشد. بنابراین زمانی که انجام آن را به کمک مشاوره دنبال می کنید، می توانید از مزایای زیادی بهره مند شوید. این مزایا شامل موارد ذکر شده در زیر هستند:
- رسیدن به مسیریابی درست که باعث می شود انرژی خود را درست و مفید صرف انجام پایان نامه کنید. همچنین می توانید به موقع از میانبرها و موانع آگاه شوید.
- نظارت بر تمام قوانین لازم در پایان نامه توسط مشاور و استاد باعث می شود تا قوانین را به صورت کامل اجرا کنید.
- جلوگیری از نوشتن موضوع تکراری و کپی کاری که باعث بالا رفتن کیفیت پژوهش می شود. به این ترتیب باعث حفظ ارزش پایان نامه خواهد شد.
- دقت در جزئیات بالا رفته و باعث می شود تا کیفیت کار پایان نامه افزایش پیدا کند و در نتیجه می توان به نتایج دقیق و بی نقص دست پیدا کرد.
- داشتن برنامه ریزی دقیق و منطقی باعث می شود تا همه چیز سر وقت خود انجام شود و بتوان به موقع پایان نامه را تحویل داد.
- افزایش سرعت عمل در کار که باعث جلوگیری از خطا و اتلاف زمان و هزینه می شود.
- افزایش خلاقیت که در اثر آرامش خیال ایجاد می شود و باعث می شود تا بتوان به ایده پردازی رسید.
- دریافت نتیجه عالی تر، که از مشورت با استادهای حرفه ای به دست می آید.
- افزایش اعتماد به نفس، که نتیجه همراه شدن با یک استاد و مشاور پایان نامه سطح بالا و متخصص می باشد.
کلام آخر
نوشتن پایان نامه یک امر ضروری و مهم در مقطع دکتری مدیریت سیستم می باشد. بنابراین با داشتن بهترین مشاوره پایان نامه دکتری مدیریت سیستم ها می توان مسیر انجام پایان نامه را هموارتر و با اعتماد به نفس کامل تر طی کرد که نتیجه آن ارائه یک تحقیق ناب، به روز و جدید است.