نگارش رساله دکتری رفتار سازمانی (تضمینی)

یک رساله خوب در رشته مدیریت گرایش رفتار سازمانی چگونه انجام می شود؟

یکی از فعالیت های مهم دانشجویان در مقطع دکتری، تهیه کردن رساله می باشد که برای رسیدن به مقام علمی بالاتر و به دست آوردن مدرک دکتری انجام می گیرد. نگارش موفق رساله دکتری رفتار سازمانی یکی از انواع مهمترین رساله هایی است که انجام آن نیازمند رعایت اصول، معیارها و قواعد خاصی می باشد. بنابراین بهتر است که برای نگارش موفق این رساله با متخصصین و استادان خبره در این زمینه مشورت کنید.

منظور از رفتار سازمانی چیست؟

یکی از مهمترین دلایلی که انسان ها می توانند با یکدیگر ارتباطات عمیق برقرار کنند، وجود وجه اشتراک بین آن هاست. در اصل رفتار سازمانی یکی از انواع همین وجه اشتراک ها بین کارمندانی است که در یک سازمان مشغول به فعالیت هستند. به این ترتیب با یاد گرفتن این رفتار سازمانی، افراد قادر هستند با همکاران خود رفتار صحیح و درستی داشته باشند. به صورت کلی بهتر است بدانید که منظور از رفتار سازمانی، بررسی نحوه تعادل افراد، در یک سازمان می باشد. البته لازم به ذکر است که کاربرد این مفهوم مانند تعریفی که دارد ساده نیست و در عین حال از اهمیت زیادی در انواع سازمان های مختلف بهره مند است.

رفتار سازمانی به صورت کلی تعاملی که در بین انسان ها وجود دارد را مورد بررسی قرار می دهد. چرا که انسان ها به دلیل شرایط زندگی متفاوتی که دارند، دارای رفتارهای متفاوتی نیز می باشند. به این دلیل که رفتار هر فرد با توجه به اجتماع و محیط زندگی وی تطبیق داده می شود. به این صورت رفتار انسان ها باید در محیط زندگی و محیط کار کاملا متفاوت باشد. بر این اساس علم مطالعه رفتار افراد در یک محیط سازمانی از اهمیت زیادی برخوردار است و باید مورد بررسی گسترده قرار بگیرد. همانطور که می دانید، به دست آوردن موفقیت یک سازمان، توسط اعضای آن امکان پذیر است.

بنابراین نمی توان گفت که منابع انسانی نقشی در این موفقیت ندارند. یکی از مهمترین چالش هایی که در این امر برای مدیران وجود دارد، طرز فکر، شخصیت ها و فرهنگ های متفاوت در بین افراد است. چرا که این تفاوت ها در بعضی مواقع می توانند برای سایر اعضای یک سازمان ایجاد مشکل کنند. به این صورت تمام تلاش رفتار سازمانی در این است که بتواند این مشکلات را تحت کنترل خود در آورد. برای نمونه سکوت در انجام کار، یکی از مهمترین اصول رفتاری در سازمان محسوب می شود که اگر همه افراد بتوانند آن را رعایت کنند، اعضای جدیدی که وارد سازمان می شوند نیز به همین رفتار عادت خواهند کرد و خود را با آن تطبیق می دهند.

 رفتار سازمانی چه اهدافی به دنبال دارد؟

استخدام و انتخاب منابع انسانی برای یک سازمان در وهله اول بسیار حائز اهمیت است. بنابراین ابتدا یک مدیر باید آموزش نحوه برخورد با کارمندان را یاد بگیرد. در نهایت می تواند درک کند که چطور باید به هدایت و کنترل کردن آن ها بپردازد. رفتار سازمانی در همه مجموعه های کاری وجود دارد و باید به صورت هدفمند انجام شود. همچنین باید بتوان برنامه ریزی درستی برای ان پیاده کرد تا بتوان از مزایا و تاثیرات مهم آن بهره مند شد. از مهمترین اهداف رفتارهای سازمانی می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:

کنترل رفتارهای کارکنان

همانطور که ذکر شد، چالش اصلی تفاوت فرهنگ ها و رفتارهای افراد در یک سازمان می باشد. بنابراین استفاده از رفتار و فرهنگ برنامه ریزی شده در یک سازمان، می تواند باعث افزایش بازدهی و ارتقای عملکرد کارمندان شود. به کمک پیاده سازی بهترین روش رفتار سازمانی، کارمندان به مرور زمان به انجام رفتارهای درست عادت خواهند کرد.

پیش بینی

دومین هدف رفتار سازمانی، پیش بینی کردن است. بنابراین زمانی که کارکنان با توجه به رفتارهای برنامه ریزی شده سازمان عمل کنند، میزان رفتارهای غیر قابل پیش بینی آن ها کمتر می شود. به این صورت مدیر می تواند به خوبی کارمندان خود را بشناسد و در برنامه های آینده سازمان پیش بینی کند که قرار است با چه برخوردی از سمت کارمندان روبرو شود.

توجیه

در اغلب مواقع افرادی هستند که کارهایی را انجام می دهند و می دانند که دلیل انجام آن ها چیست. ولی برای آن چرایی نمی آورند و توجیهی برای آن ندارند. از اهداف رفتار سازمانی این است که کارکنان باید برای همه کارهایی که در سازمان انجام می دهند، دلیل موجهی داشته باشند.

نگارش رساله دکتری رفتار سازمانی

زمانی که صحبت از رساله دکتری می شود، برخی از افراد تصور می کنند که این دقیقا همان پایان نامه است. نمی توان گفت که رساله دکتری به پایان نامه شباهتی ندارد. ولی بهتر است بدانید که پایان نامه برای به سرانجام رساندن مقطع کارشناسی ارشد انجام می شود، ولی رساله دکتری برای کسی است که دوره دکتری خود را به پایان رسانده است. پس در این زمینه که افرادی قصد دارند به درجات بالاتری از علم دکتری پیشرفت کنند، باید بتوانند در ابتدا نگارش موفق رساله دکتری رفتار سازمانی را پشت سر بگذارند.

به این صورت بهتر است بدانید که انجام این رساله نیازمند رعایت اصول و قواعد خاصی است و به خودی خود نمی توان یک رساله را با موفقیت پشت سر گذاشت. در واقع یک دانشجوی دکتری زمانی که واحدهای نظری خود را پاس می کند، باید بتواند رساله خود را بنویسد و آماده کند. در این صورت توانایی پژوهشی خود را مورد ارزیابی اساتید قرار می دهد. به این صورت با نوشتن و دفاع از رساله خود می توانید موفق به دریافت مدرک دکتری شوید. برای انجام نگارش موفق رساله دکتری رفتار سازمانی بهتر است که طبق اصول و قواعد ذکر شده در زیر عمل کنید:

مقدمه

نخستین مرحله، انجام تیتربندی های دقیق است. بنابراین باید بتوانید تیترهای رساله خود را انتخاب کنید. این تیربندی باید مرحله به مرحله انجام شود. به این صورت که اولین فصل به مقدمه اختصاص داده می شود. در این بخش باید بتوانید در مورد ارزش محتوای خود نگارش کنید و اینکه به چه نوع مشکلاتی در رساله خود رسیدگی کرده اید که در قبل وجود داشته اند. بنابراین بخش های به کار برده شده در مقدمه شامل بیان مسئله، هدف مطالعه، اهمیت مطالعه، سوالات پژوهش و فرضیه ها، تعریف کلمات کلیدی، محدودیت های مطالعه و خلاصه فصل می باشند.

پیشینه تحقیق

فصل دوم به پیشینه تحقیق مرتبط می شود که در آن باید مطالب مرتبط با موضوع رساله را مورد بررسی قرار دهید و آن ها را مطرح کنید. همچنین مطالعات قبلی که در محدوده موضوع رساله انجام می شود، در این فصل باید مورد بررسی قرار بگیرد. به این ترتیب باید به صورت تیتروار و به ترتیب تاریخ آن ها را بیان کنید.

روش تحقیق

فصل سوم به روش مطالعه اختصاص داده می شود که در آن باید روش و ابزارهای انتخاب شده را به تصویر بکشید و به سوالاتی نظیر این که چرا  این روش را انتخاب نموده اید و چگونه از این ابزارها استفاده کرده اید پاسخ دهید. از جمله بخش های مهمی که در این فصل به کار برده می شوند، می توان به مقدمه، جامعه و نمونه، ابزارهای مورد استفاده، روش جمع آوری داده، طرح آزمایش، روش تجزیه و تحلیل داده، متغیرها و خلاصه فصل اشاره کرد.

نتایج و بحث

فصل چهارم شامل نتایج و بحث است که در آن باید تمام یافته های به دست آمده خود را به صورت جدول و نمودار نشان دهید. از جمله مهمترین مواردی که باید در این بخش به کار برده شود، شامل مقدمه، تجزیه و تحلیل داده و یافته ها، تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها، تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها، نتایج و آزمون فرضیه و خلاصه فصل می باشد.

نتیجه گیری و پیشنهادها

فصل آخر که فصل پنجم محسوب می شود، شامل پیشنهادات و نتایج به دست آمده است. در این فصل باید بخش های مهمی از جمله مقدمه، جمع بندی نتایج تحلیلی یا آزمایشگاهی، محدودیت های مطالعه، پیشنهادات برای تحقیقات آتی و در نهایت نتیجه گیری را بیان کنید.

با توجه به موارد ذکر شده بهتر است بدانید که موارد به کار برده شده در هر فصل می تواند با توجه به نوع موضوع رساله دکتری متفاوت باشند. همچنین نیاز است بدانید که یکی دیگر از مهمترین بخش های نگارش موفق رساله دکتری رفتار سازمانی نگارش صحیح در صفحات رساله است. به این صورت که باید بتوانید در هر صفحه از ابتدا به درستی بیانات خود را وارد کنید. برای نمونه اینکه صفحه نخست به بسم الله الرحمن الرحیم اختصاص داده می شود که باید به صورت ساده و بدون هیچ فونت خاصی نوشته شود. به این ترتیب صفحات بعدی به مندرجات روی جلد، منشور اخلاق، صفحه فارسی تاییدیه هیات داوران و … اختصاص داده می شوند که باید با دقت فراوان آن ها را پر کرد و به سرانجام رساند.

کلام آخر

نگارش موفق رساله دکتری رفتار سازمانی از جمله مهمترین مواردی است که باید بتوانید آن را با دقت فراوان انجام دهید. برای آن که بتوانید یک موضوع عالی در این روش انتخاب کنید، باید به سراغ موضوعات خاصی بروید که تا به حال راجع به آن ها تحقیقاتی صورت نگرفته است. بهتر است در این راه از استادان و مشاورین خبره و متخصص کمک بخواهید تا بتوانید با موفقیت این پایان نامه را به اتمام برسانید.

شما دانشجوی محترم می توانید برای انجام پایان نامه دکتری ، انجام پایان نامه ارشد ، انجام پروپوزال ارشد و دکتری در تمامی رشته ها با شماره 09196357660 در واتساپ، تلگرام و یا تماس تلفنی در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالا بروید